Denne artikkelen gir en introduksjon til bruk av Power BI. Det er en forutsetning at man har fått tilgang til løsningen.


INNHOLDSFORTEGNELSE

Tilgang og kostnad

Tilgang til rapporter fås ved å sende bestilling til support@elkonor.no. Tilgangen koster 90,- per måned per bruker, men man får normalt en gratis prøveperiode på 3 måneder første gang man logger på.

Rapportene er de samme for alle selskap men det ligger begrenset tilgang slik at man kun ser data for sitt firma, dette betyr samtidig at det er mulig å få tilgang til flere firma om man har behov for det noe som selvsagt må avklares.


Logge på

Man logger på her Power BI, eller bruker link som man får tilsendt når man får tilgang. Linken man får tilsendt er direkte til appen, går man via powerbi.com så man gå inn på "Apper" og klikke på "Power BI Elkonor next".

PS: Det finnes også en egen app tilpasset mobiltelefon slik at man alltid har rapporter lett tilgjengelig.

Oppdatering av data

Data oppdateres hver natt og det vil stå øverst i rapportene når siste oppdatering er kjørt:


I løpet av mars 2023 vil hyppigheten på oppdatering av data bli forbedret, antakelig 2-4 ganger per døgn


Man navigerer til forskjellige rapporter vel å første åpne opp "systemnivå" og deretter klikke på den rapporten man vil se på "rapportnivå":


Filtrering og drill-down

Man kan klikke på hvilke som helst elementer i alle rapporter for å filtrere og drille ned i informasjon. 

Under ser vi at man klikker på forskjellige elementer og at resten av rapporten blir filtrert på det man har klikket på, feks slik at man ser detaljer på en spesifikk prosjektleder, kunde, måned osv.:

Merk at man kan holde inn ctrl-tasten om man ønsker å markere flere elementer for å drille i


Fokusmodus

Man kan også gå inn i det som heter "Fokusmodus" på alle elementer, dette gjør at man viser det aktuelle elementet på hele skjermen, dette er nyttig om man har elementer som inneholder mye data, som her for eksempel i "Fakturareserve", holder musepekeren helt oppe til høyre på elementet og velger "Fokusmodus":

Og får da elementet i fullskjerm, og kan klikke "Tilbake til rapport" for å komme tilbake dit vi var:

Eksport av data

Det kan være tilfeller der man har behov for å hente ut data fra rapporter for å bruke videre i feks Excel, dette er fint mulig ved å holde musepekeren over de tre prikkene helt oppe til høyre og velge "Flere alternativer" og deretter "Eksporter data".

Data blir da som standard eksportert i Excel-format.