Opprettelse av ny prisgruppe time

Gå på Kunde – Oppsett – Pris/rabatt – Kunde: pris/rabattgrupper

1. Sørg for at du viser Prisgruppe i boksen oppe til venstre og legg til ny linje med en fornuftig beskrivelse samt sette kryss i kolonnen for Timeprisavtale

2. Gå på Prosjekt – Oppsett – Kategori – Prisavtaler på timeart

3. Legg inn ny linje

4. Velg Relasjonstype Prisgruppe

5. Velg Kontovalg tilsvarende den nye gruppen du laget under punkt 1

6. Velg hvilken Kategori satsen skal gjelder for

7. Legg inn rabattsats eller salgspris

8. Legg inn fra dato

Når et prosjekt skal tilknyttes en egen prisgruppe, velges prisgruppen på Informasjon-folder på prosjektet - Prisgruppe timer. NB! Hvis man har opprettet prisgruppe for varer, legges avtalen inn i rubrikken Prisgruppe vare.

Deretter går man til Oppsett-knappen -> Salgspris time for å fjerne prisene som eventuelt ligger på selve prosjektet fra før. Markere alle linjene og trykk slette-knappen.

Denne avtalen vil nå slå til på alle nye kunder og prosjekter der denne avtalen blir valgt.

Dette kan du også få til å fungere med tilbakevirkende kraft ved å
- gå til Kundedetaljer på den aktuelle kunden, Salgsordre-folder og velg Prisgruppe på nytt.
- gå til Informasjon-folder på aktuelt prosjekt og velg Prisgruppe timer på nytt. Når du så har opprettet fakturaforslag, trykk Rekalkuler timepriser i Fakturaforslag for å få korrekt timepris. Etter du har trykket Rekalkuler timepriser må du også trykke Justering.