A konto-faktura

Beskriver hvordan man lager en A konto-faktura på et prosjekt. Hensikten er at man sender en rund sum underveis i prosjektet, men når jobben er ferdig sender man sluttfaktura og da skal dette beløpet igjen trekkes fra sluttfaktura.

1. Gå inn på Faktura -> A konto-fakturaplan
  2. Legg inn ny linje med delsum som du ønsker å fakturere
  3. Velg Fakturatype 'Akonto'

NB! Om du registrerer en Akonto på et Regningsprosjekt, må du i tillegg legge inn en linje med A konto-beløpet i minus og med Fakturatype = Regningsfaktura.

Da blir fakturakontroll korrekt (Prosjektkontroll -> Fakturakontroll), og beløpet som er registrert med Fakturatype 'Regningsfaktura', blir trukket fra ved sluttfakturering (se punkt 5).

4. Opprett fakturaforslag via Faktura -> Fakturaforslag, Opprett a konto.

5. Når du senere skal sende sluttfaktura, oppretter du fakturaforslag på vanlig måte: Faktura -> Fakturaforslag og Opprett faktura.