Opprette kategori / endre kategori

Prosjekt – Oppsett – Kategori – Kategorier

Finn aktuell kategori, eventuelt trykk ctrl+n for ny

Ved opprettelse av ny er det lurt å sammenligne med en annen art for oppsett som gjøres i bildet Oversikt

1. Kategori-ID - Nummer som identifiserer kategorien

2. Kategorinavn (vises på faktura )

3. Sammenlign med annen kategori av samme type, dette skiller om det er timer, utgift eller vare

4. Ansatt Aktuell ? Ved føring av kategori skal man angi ansatt eller ikke

5.Vare, mva-gruppe  - Angir om det skal beregnes mva på kategorien

6. Klikk på knappen Oppsett – Kostpris time

Her legger du inn fra hvilken dato kostprisen skal gjelde. Er det snakk om justering av pris er det lurt å legge inn ny linje for å kunne se historikken.

Om man skal differensiere kostpris på ansatt er det mulig, men legg alltid inn en linje  uten ansatt for å være sikker på at alle blir fanget opp

7 .Lukk bildet og gå igjen på Oppsett – Salgspris time

Velg Alle i boksen Vis

Her legger du inn ny linje og velger hvilken Kategori det gjelder. Det samme gjelder her med angivelse av linje uten ansatt for å alltid fange opp

Skal denne brukes i H&L

Gjør følgende: Huk av for overføring til H&L og fyll inn lønsart i H&

Kategori skal benyttes i Speedycraft gjør følgende :

Legg inn kategorien i valideringsgruppen slik .

Oppsett- Validering - Kategori/Ansatt

Gå til fanen Kategorier

Merk kategorien og trykk på pilen for å flytte fra gjenværende kategorier til Valgte kategorier .

Lukk vinduet .

Gå til Oppsett -Kategori -Registreringskategorier

Trykk Ctrl+n opprett ny linje

1.Velg type kategori Tid/Kosnad

2 Velg  Ansatt/Kategori (som regel alle)

3. Velg Kategori-ID

4. Legg inn Kategori ID ( bør benytte samme som punk 3)

5.Kopier kategorinavn til PDA tekst ( noe begrensninger på legde navn i SC )

6.Huk av Vis post ( aktivere kategori)

7.Huk av om det skal være krav til kommentar ved føring på denne

8.Huk av om den skal innkluderes i timesummering (timeliste på SC)

Til Slutt husk å sende ut Kategorien til SC :

SpeedyCraft- Periodisk- Til SpeedyCraft - Kategorier

Trykk Ok

Neste gang Speedycraft bruker synker vil kategorien være synlig .