Før du kan kontere på et anleggsmiddel må det opprettes i AX.

NB! Dette krever at grunnoppsett i AX er gjort, dersom det ikke er på plass ta kontakt med support for å få gjort dette.

1. Gå på Økonomi - Fellesskjermbilder - Anleggsmiddeldetaljer
  2. Opprett ny (ctrl+n)
  3. Velg anleggsmiddelgruppe (normalt "standard"), nummer kommer automatisk, og legg inn navn på anleggsmidlet

4. Klikk på knappen Verdimodeller

5. Opprett ny (ctrl+n)

6. Velg verdimodell (normalt "standard")

7. Velg startdato for avskriving, normalt fakturadato

8. Velg levetid i år, nedskrivingsperioder (måneder) blir automatisk beregnet

9. Velg Posteringsprofil (her kan du lese om hvordan disse opprettes)

Anleggsmidlet er nå opprettet og kan benyttes i journaler i AX.